Mölltaler Gletscher, of toch neet.
Door: Wil
Blijf op de hoogte en volg Wil
23 Juni 2025 | Oostenrijk, Mallnitz
Even wat onduidelijkheden uit de weg ruimen... @Astrid, we hebben geen nieuwe hond. Ik ga ervanuit dat onze Bob ergens is waar we heen gaan als we dood zijn, elkaar weer vinden en dat mijn vader nu met Bob aan het wandelen is.
Misschien ben ik een beetje te optimistisch hier in, maar och ut is vakantie.
Vandaag om 05:00 uur wakker. Wat unnen höltere boch. uurtje rond liggen dwalen en daarna toch maar weer gaan liggen. Ow ik ben toch weer in slaap gevallen.. nu is het 08:00. Des baeter.
Gaan we even naar de Bila? Nee, niet de bila op het werk maar de supermarkt heet hier ook zo.
Het dorpje in en sjoppe. Ook een Kärten Card aangeschaft. Det is un deure kaart waarmee we overal bielig binnen kunnen komen. En als het woord goedkoop om de hoek komt kijken dan ben ik daar natuurlijk bij.
Tijdens het ontbijt, wao gaon we haer. De Ankogel BergBahn in Mallnitz! We gaan een berg op om een stuk te lopen. VanWersch heeft pas tegen mij gezegd dat ik dat moet doen, dus doon we det.
Daar aangekomen wel loslopende koeien maar geen bergbahn... montags geschlossen...
Jammer, wat dan? Dan gaan we een stapje verder naar de Mölltaler Gletscher. ff kachelen maar dan hebbe we ouk wat. Ja het is zeker open, anders rijden we weer voor niks.
Daar aangekomen, door de poortjes, in de Sesselbahn.... en toen kwam die meneer vertellen dat ze maar tot de middenstuk gingen omdat helemaal boven te slecht weer was.... tsja, das jammer, maar de helft is meer dan niks.... totdat hij na een kwartier weer komt vertellen dat ze vanwege het weer helemaal niet meer gingen rijden. Opnieuw komen diezelfde woorden als gisteren in mijn gedachten.... jammer.. enzo..
Dan maar terug naar Mallnitz. Restaurant reserveren in ut dörp, dan kan dat in ieder geval niet meer mis gaan.
De kinderen hebben nog een stuk de bergen in gelopen om de plaatselijke flora en fauna te bekijken.
Goed gegeten. Bietje zoals auk in Kaldenkerken. Maar verder prima.
Tijdens dit schrijven zijn we de plannen voor morgen aan het maken.
Beloofd in ieder geval wat spectaculairder te worden dan vandaag.
tot morgen.
23 Juni 2025 - 21:32
Edwin:
Ut zit weer neet mei, maar gelukkig zeen ik det de leefde nog immer bleujende is, dus ut kin allein maar baeter waere. Viel spass nog!